Boller ala Carl Nielsen skolen 1.jpg
BOLLER FRA BODEN
CARL NIELSEN SKOLEN 1996

30 stk.:

ca 850 g mel

150 g margarine

3 æg

50 g gær

3 dl mælk

1 dl sukker

Rør gæren ud i sukkeret.

Smelt margarinen i mælken

Når marg. og mælk er afkølet, hældes det sammen med gær og sukker.

Tilsæt 3 æg

Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, og ælt dejen godt.

Dejen hæver 30-45 min. i skål tmed klæde over.

Stil de 30 boller på plade med bagepapir - hæver 20 min. på pladen.

Bollerne pensles med æg.

Bages ved 200 grader i ca. 20 min midt i ovnen.

GODE BOLLR / BURGERBOLLER
GODE BOLLER / BURGERBOLLER, ca. 10 stk.

25 g gær
4 dl vand
½ dl olie
100 g durummel
100 g grahamsmel
400 g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk sukker

Rør gær ud i vandet, tilsæt olie, salt og sukker. Tilsæt durummel, grahamsmel og til sidst æltes hvedemelet i, så dejen slipper. Hold lidt tilbage – dejen må ikke være tør før hævningen. Lad hæve til dobbelt størrelse, ca. 30 min. Form til 10 boller (flade - hvis de skal bruges til burgere) og efterhæv igen 30 min. et lunt sted.

Pensles med vand og bages 15-20 min.

Flutes.jpg
MONICAS FLUTES / BRØD

Flutes i form = 4 stk eller 1 Brød: hæld dejen ud på en plade med bagepapir

½ l lunken vand

15 g gær

1 spk salt

1 l hvedemel (ca 600 g)

Brug en meget stor skål.

Gæren røres ud i vandet, og salt og mel røres i.

Stilles koldt i 6-8 timer. Kan også laves om aftenen, og så først bages næste eftermiddag.

Dejen er ret blød. Når dejen er kommet i form eller på plade, kan der drysses noget på, f.eks. frisk rosmarin, sort sesam, tørrede krydderier, f.eks. oregano. Brødene skal ikke pensles. Efterhæver ½ time og bages v. 275 grader i 10 min og v 200 grader i 10 min.

Kokosmuffins_m_chokolade_og_nødder_foto.
KOKOSMUFFINS

2            æg

2 dl        sukker

2 tsk      vanillesukker

125 g     margarine

3/4 dl     mel

4 dl        kokosmel

50 g       nødder

100 g     mørk chokolade

 

Æg og sukker piskes godt sammen.

Fedtstoffet smeltes og røres i æggemassen, skiftevis med mel og kokosmel.

Nødder og chokolade hakkes og røres i dejen.

Dejen kommes i små papirforme, der fyldes 3/4 op.

 

Kagerne bages i 10-15 min. v. 200 grader.

Rabarberkage.jpg
RABARBERKAGE

150 g margarine røres med

175 g sukker

2 æg røres i - et ad gangen

175 g mel og 1 tsk bagepulver røres i

200 g rabarber, i små stykker, røres i.

Kan evt pyntes med hakkede, smuttede mandler. 

Bages i springform el anden form i mellemstr., midt i ovnen i ca 35 min.

 

Spises m flødeskum el creme fraiche - 😉 mums

Pølsehorm_m_solsikkekerner.jpg
PØLSEGIFLER BODEN
CARL NIELSEN SKOLEN 1996
32 STK.

100 g margarine

8 dl mælk

2 dl A-38

50 g gær

4 tsk groft salt

4 tsk sukker

120 g hak. solsikkekerner (kan udelades)

ca. 1400 g hvedemel

16 pølser

 

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. 

Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt A-38.

Rør gæren ud og tilsæt det øvrige (hold lidt af melet tilbage). Dejen æltes og stilles til hævning, tildækket, i ca. 45 min.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.

Del dejen i fire. Hver del rulles til store cirkler, ca. 35 cm i diameter.

Hver cirkel deles i otte lige store stykker og 1/2 pølse kommes på hver. Rulles fra den brede ende.

Sættes på bageplade med bagepapir og efterhæver ca. 30 min. 

Pensles med æg og bages midt i ovnen i ca. 20 min. ved 225 grader.

Kædebrevskage_(chokoladekage).jpg
CHOKOLADEKAGE /KÆDEBREV

(god chokoladekage, som jeg har fået i en "kædebrevsordning" for "100 år siden".

4 dl mel

4 dl sukker

2 spk. cacao

2 tsk. bagepulver

2 dl. mælk

3 æg

Mel, sukker, cacao og bagepulver røres sammen, mælken røres i og til sidst 3 æg (1 ad gangen)

Til sidst røres 250 g smeltet, afkølet margarine i dejen.

Bages midt i ovnen i 30 - 40 min ved 180 grader (tryk på den og mærk om den føles færdig)

GLASUREN røres sammen af

150 g flormelis

2 spk. cacao

1 spk. margarine og

evt. 2 spk friskbrygget kaffe eller blot vand

Svenske gaffelkager.jpg
SVENSKE GAFFELKAGER 
- ca 60 stk.

500 g mel

375 g marg

250 g flormels

2-3 tsk vanillesukker

evt. chokolade, hak. nødder el. sukkerdrys

alle ingredienserne røres sammen, trilles til to "pølser" som hviler i køleskabet et par timer. Skæres i smalle skiver, der lægges på bagepapir og bages V 200 * midt i ovnen i ca 10 min. Skal være gyldenbrune 😘

Gulerodsboller.jpg
GULERODSBOLLER

½ l lunkent vand

50 g gær

3 dl revne gulerødder

2 tsk salt

1 sammenpisket æg

3 spk olie, f.eks. rapsolie

200 g grahamsmel

ca. 700 g hvedemel

Til pensling: æg

Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt gulerødder, salt, æg, olie, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen igennem med så meget mere mel, som den kan tage, og lad den hæve en halv times tid.

Dejen æltes igennem og deles i ca 16 stykker, der trilles til boller og sættes på bagepapir. Brødene efterhæver i 30 min., pensles med æg og gabes v. 200 - 225 grader i 15 - 20 min.

Romkugler.jpg
ANNETTES ROMKUGLER

1 stk.​Hindbærroulade uden creme

1 stk. ​Mazarinkage

½ dl. ​Hindbærmarmelade

1spsk.​romessens

2½ spsk. ​kakao

Pynt: ​kokosmel evt. krymmel

 

Blandes sammen og stilles i køleskab et par timer inden de formes med en ske.

Evt. i hånden. Kuglen trilles i kokosmelet eller andet krymmel

 

Opbevares evt. i køleskab.

Margits grov gode boller
MARGITS GROV GODE BOLLER

ca. 20 stk

 

4-5 dl korn f.eks. 1½ dl. sesam, 1½ dl hørfrø og 1 dl solsikkekerner,
2 dl vand

½ dl olie
4 dl vand
1 pk gær
evt. 1 tsk salt
ca 700 g hvedemel.

Kernerne koges op med de 2 dl vand og står lige og køler lidt.
 

Gæren udrøres i de 4 dl. vand.

Olie, salt og de afkølede kerner røres i.

Hvedemel røres i til det næsten ikke klistrer mere og dejen stilles til hævning i ½ time.
Form til boller, brydebrød, flutes eller franskbrød og stil til hævning ca ½ time.
Pensles med æg.

Brødene kan evt. drysse med solsikkekerner, frø eller andet.
 

Bages ved 225 grader i 15 - 20 min.

Kærnemælkshorn.jpg
 KÆRNEMÆLKSHORN - 16 STK

250 g mel

250 g margarine

1 dl kærnemælk

FYLD:

50 g margarine røres med

50 g sukker og

evt. 1 tsk mel

Det kan også anbefales at der rives lidt marcipan i :-)

Mel, margarine og kærnemælk røres sammen. Dejen deles i 2 og rulles ud til 8 trekanter. Fyldet lægges på og trekanterne rulles til horn. Pensles med æg og drysses evt. med hakkede nødder. De kan også pyntes med glasur efter bagningen.

Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca 20 min. - til de er gyldenbrune.

gulerodskage.jpg
GULERODSKAGE

2 dl olie

4 æg

300 g farin

375 g revne gulerødder

275 g mel

2 tsk bagepulver

1 tsk natron

2 tsk kanel

1 tsk vanillesukker

1 dl rosiner

1/2 tsk salt

50 g hakkede nødder

Olie og æg røres sammen og farinen kommes i.

Derefter blandes de øvrige dele i.

Dejen hældes i en bradepande m bagepapir, ca. str. 25 x 35 cm.

Kagen bages i 25 - 35 min v 200 grader, midt i ovnen el 2. nederst.

Mazariner i papirforme.jpg
KIRSTENS MAZARINER 
- ca 25 - 30 stk.

250 g margarine smeltes og får et opkog med

2 dl mælk. Gryden tages af varmen og

250 g sukker røres i.

250 g mel, 2½ tsk bagepulver, 2 æg og 2 tsk. mandelessens røres i.

I stedet for mandelessens kan andre ingredienser anvendes. I de viste kager er der 2 tsk. vaniljepulver og 50 g hakket chokolade.

Bages enten i smurt, fladbundet springform i 40 min. v. 190 grader nederst eller

i 24 - 30 papirforme i 20 min. v. 200 grader.

Specier.jpg
GRETHE ØX' SMÅKAGER

500 g mel

375 g marg

250 g flormels

2-3 tsk vanillesukker

evt. chokolade, hak. nødder el. sukkerdrys

alle ingredienserne røres sammen, trilles til to "pølser" som hviler i køleskabet et par timer.

Skæres i smalle skiver, der lægges på bagepapir og bages V 200 * midt i ovnen i ca 10 min. Skal være gyldenbrune 😘

 

ART2JOY by VIBEKE JOHANNESSEN / Odensevej 5, Nr. Søby, 5792 Årslev / Tlf. +45 4157 6729 / Mail: vibeke@art2joy.dk 

 

Ønsker du at købe eller gøre brug af billeder eller andet fra denne hjemmeside, kontakter du Vibeke Johannessen på

tlf: +45 4157 6729 / mail: vibeke@art2joy.dk